EGYSÉGES HÍRKÖZLÉS-, MÉDIA- ÉS MOZGÓKÉP-STATISZTIKAI ADATBÁZIS ENG

A bal oldali menüből választható ki az a fejezet, amelyből az adatokat le szeretné kérdezni.

A választás eredményeként a kiválasztott fejezetnél hozzáférhetővé válnak a ’Definíciók’ és ’Források’ menüpontok, melyek alatt a fejezethez tartozó definíciókat és a felhasznált forrásokat tekintheti meg.

A választás után jobb oldalon megjelennek a fejezethez tartozó ’Aktív táblák’, alatta pedig az ’Inaktív táblák’. Az aktív táblák a vezetett, legfrissebb adatokat tartalmazó, az inaktív táblák a lezárt, új adatokkal már nem töltött táblákat jelentik. A lekérdezésre kiválasztott tábla címe eltérő színnel jelenik meg.

A tábla kiválasztása után a 'Mutató' kiválasztása következik. Az egér bal gombját nyomva tartva egymás utáni mutatókat jelölhet ki. Ha kijelölés közben lenyomja a 'SHIFT' billentyűt, akkor több, egymás alatt szereplő mutatót választhat ki. Ha a 'CTRL' billentyűt tartja lenyomva, akkor egymástól távolabb eső mutatókat szelektálhat a bal egérgomb kattintására.

A kívánt mutatók kijelölése után, ha a ’GYORS LEKÉRDEZÉS’ gombot használja, a tábla összes - a kiválasztott mutatóhoz tartozó - adata megjelenik egy táblázatban alul. A megjelenő adatokat szűkítheti az ’Évek kiválasztása’ mezőben, ahol a mutatókhoz hasonlóan kell az éveket kiválasztania. Ha kijelölés közben lenyomja a 'SHIFT' billentyűt, akkor több, egymás alatt szereplő mutatót választhat ki. Ha a 'CTRL' billentyűt tartja lenyomva, akkor egymástól távolabb eső mutatókat szelektálhat a bal egérgomb kattintására.

Ha egy fejezet több táblájára, vagy több fejezet több táblájának adataira kíváncsi, a tábla, mutató és évek kiválasztása után nyomja meg a ’HOZZÁAD’ gombot, melynek hatására a táblához tartozó mutatók megjelennek a választómezők alatt, egy külön keretben. Ezt az összes lekérdezni kívánt táblával és mutatóval meg kell ismételni!

Ha elvégezte az összes tábla és mutató kiválasztását, akkor a ’FUTTAT’ gomb megnyomására az összes táblázat külön megjelenik a választó mezők alatt.

A már hozzáadott mutatók közül menetközben is törölhet a mutató melletti piros X-re kattintva. Egy mutató törlése esetén a ’FUTTAT’ gombot újból meg kell nyomni, hogy a lekérdezett táblázat(ok)ból a törölt mutató adatai eltűnjenek.

A 'Táblázat nyomtatása' gomb használatával új ablakban jelenítheti meg és nyomtathatja ki a lekérdezés eredményét.

A ’HOZZÁAD’ gombbal kiválasztott mutatók adatait az 'EXPORTÁLÁS (.XLSX)' gombbal Excel táblába mentheti le, továbbá a ’GRAFIKON’ gomb hatására a kiválasztott mutatók értékei egy grafikonon megtekinthetőek. A rajzolt grafikon egyes oszlopaira húzva az egérkurzort, az alkalmazás kiírja az adott oszlop számszerű értékét.

Címszavak kereséséhez használja a fejlécben elhelyezett keresőmezőt.

A fejlécben található NMHH ikon a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság oldalára, az 'Egységes Hírközlés-, Média- és Mozgókép-Statisztikai Adatbázis' felirat pedig az alkalmazás főoldalára navigál.

A láblécben megtalálható az adatbázisban használt jelek magyarázata, illetve az adatok felhasználására vonatkozó jogi nyilatkozat is.
Nemzeti Média- és
Hírközlési Hatóság

1015 Budapest,
Ostrom u. 23-25.
Levélcím: 1525. Pf. 75.
Tel: (06 1) 457 7100
Fax: (06 1) 356 5520
 

Jelmagyarázat:
..     Az adat nem ismeretes.
-     Nem értelmezhető adat, a statisztikai jelenség nem fordul elő.
0     Az adat kisebb, mint a táblázatban alkalmazott mértékegység fele.
...     Nem közölhető adat.
+     Előzetes adat.
R     Revideált adat.

RSS

Felhasználói tájékoztató | Általános jogi tájékoztató | © 2024